Shut the box társasjáték

By on
In /

11688Ft
(tagi kedvezményes ár: 9350 Ft)

Shut the box játékszabály:

Két kockából, és két tábla egyik oldalán sorban, lefordíthatóan elhelyezett 9 db, 1-től 9-ig számozott lapocskából áll össze ez az izgalmas játék.
A játékot a legjobb 2, 3 vagy 4 játékossal játszani. Minden játékosnak saját köre van. A két kockát eldobva a játékosnak le kell fordítani egy vagy több lapocskát oly módon, hogy a lefordított lapocskákon levő számok összege megegyezzen a két kockán dobott számok összegével, bármilyen kombinációban. Ha például egy játékos a két kockán összesen nyolcat dob (pl. 2+6-ost), akkor a következő kombinációkat fordíthatja le:
8
7+1
6+2
5+3
4+3+1
1+2+5
Miután a lapocskákat lefordította, újabb dobás következik, majd újra egészen addig amíg a dobott értéket valamilyen kombináció szerint le tudja hajtani a még fennálló lapkákból. Ha egy dobásban már nem lehet lefordítani a dobott összeg semmilyen variációját, a másik játékos köre következik. De előtte a le nem fordított lapokon lévő számokat össze kell adni, le kell jegyezni.
A játék célja, hogy a le nem fordított lapocskákon levő számok összege a lehető legkisebb legyen.

A soron következő játékos az előtte lévő táblán folytatja a kört. Dob a kockákkal, amíg csak tud… és a játék a már leírtak szerint folytatódik…

Ezalatt, ha többen játszunk, a soron következő játékos felhajtja az összes lapkát az első táblán…

Az nyeri a játékot, akinek sikerült minden lapot lefordítani (az ő pontja nulla, ez a legjobb), vagy akinek az állva maradt lapocskáin szereplő számok összege a legkisebb.

Ajánlott: 6 éves kortól
Játékosok száma: 1-4 fő
Játékidő: kb. 30 perc

1 készleten

Cikkszám: 320503 Kategória: